facebook.com

VIDEO: Dodijeljene filmske nagrade Screen Actors Guild

Brie Larson i Leonardo DiCaprio u subotu su se još više približili Oscaru trijumfirajući na dodjeli filmske nagrade SAG, na svečanosti koju je obilježila pobjeda mnogih crnih glumaca u jeku rasprave o njihovoj nedovoljnoj zastupljenosti u Hollywoodu.

Leonardo DiCaprio, jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, nagrađen je za ulogu legendarnog trapera Hugha Glassa u “Povratniku”, priči o preživljavanju i osveti.

Četrdesetjednogodišnji plavooki glumac morao je jesti sirova bizonova jetra i kupati se u ledenoj rijeci na snimanju tog filma u kojemu je glumio lik koji je njegova družina pokopala živog pošto mu je prije ubila sina.

Glumica Brie Larson (26) nagrađena je pak za dirljivu ulogu mlade majke koja je zajedno sa svojim djetetom zatočena u jednom sobičku, u filmu “Soba”. Istaknula je da joj je “nadahnuće” bio iznimno nadareni devetogodišnjak Jacob Trembley koji je glumio njezina sina.

Glumci “Spotlighta”, među kojima Mark Ruffalo, Rachel McAdams i Michael Keaton, dobili su i nagradu za najbolju glumačku podjelu za neki film.

Taj film Toma McCarthyja, jedan od favorita za Oscara, priča je o istrazi Boston Globea koji je otkrio pedofilski skandal u Katoličkoj crkvi.

Alicia Vikander je nagrađena kao najbolja sporedna glumica u “Dankinji” u kojemu glumi suprugu transseksualne osobe koja se među prvima u svijetu podvrgnula operaciji za promjenu spola.

Britanac Idris Elba, tamnoputi glumac, dobio je dvije nagrade: jednu za najbolju sporednu ulogu, ratnog zapovjednika koji iskorištava djecu vojnike u filmu “Zvijeri bez granica” i drugu za ulogu tjeskobnog detektiva u seriji “Luther”.

Dodjela nagrada SAG (Screen Actors Guild), nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna je od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije. Nagrada je dobar barometar uoči dodjele Oscara, 28. veljače.

Lani su dobitnici SAG-a, Patricia Arquette, Eddie Redmayne, Julianne Moore i J.K. Simmons nagrađeni i zlatnim kipićem.

https://youtu.be/33LwaQMT5gY

Komentiraj