facebook.com

VIDEO: Intervju s redateljem Ralphom Fiennesom

Ralph Fiennes je redatelj i glumac u filmu ‘Bijela vrana’. Osim njega u vrlo emotivnoj biografskoj drami glume: Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Gabrielle Tana, Andrew Levitas, Carolyn Marks Blackwood, François Ivernel…

“Rudolf Nureyev (22) je član baletne skupine ‘Kirov’ i prvi put u životu putuje van Sovjetskog Saveza. Mladi plesač postaje očaran kulturom, umjetnošću i glazbom glavnog francuskog grada. Vrijeme je Hladnog rata i agenti KGB-a prate njegovo kretanje te postaju sumnjičavi u njegovo prijateljstvo s mladom Clarom Saint. Kada se konačno suoče s Nureyevim uz šokantne zahtjeve, on je prisiljen donijeti odluku koja bi mu mogla zauvijek promijeniti život, a njegove prijatelje i obitelj staviti u smrtnu opasnost”, piše u najavi filma.

Glumac Ralph Fiennes je rođen 22. prosinca 1962. godine u Suffolku, Engleska. Najstariji je od šestero djece. Međunarodnu slavu stekao je 1993. godine nastupivši u filmu ‘Schindlerova lista’. Za ulogu upravitelja Amona Goetha je osvojio nagradu BAFTA u kategoriji sporednog glumca, a u istoj je kategoriji nominiran za nagrade Oscar i Zlatni globus. Godine 1996. nominiran je za sve tri iste nagrade za nastup u filmu ‘Engleski pacijent’.

Godine 2011. Fiennes ostvaruje redateljski debi filmom ‘Koriolan’ u kojem ujedno tumači i naslovnu ulogu. Fiennes je osvojio prestižnu nagradu Tony za ulogu princa Hamleta na Broadwayu.

Film ‘Bijela vrana’ se prikazuje u domaćim kinima.

Komentiraj