Verdieva Aida na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Pixabay

Izvedbom Verdieve Aide, predstave nastale u koprodukciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija, u četvrtak je obilježena i proslavljena 60. obljetnica otvorenja opatijske Ljetne pozornice.

Nova i obljetnička riječko-opatijska Aida, kako su naveli iz riječkog HNK, priređena je upravo za specifičan prostor opatijske Ljetne pozornice.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Tibora Boganyija, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića te uz ansambl Opere HNK Ivana pl. Zajca, naslovnu ulogu Aide pjevala je prvakinja HNK Ivana pl. Zajca Kristina Kolar.

Riječki bariton Robert Kolar nastupio je u ulozi njezina okrutnog oca Amonarsa.  Radames je bio talijanski tenor Renzo Zulian, a u ulozi Amneris nastupila je mezzosopranistica Amanda Stojović. Sudjelovali su i pjevali i Luka Ortar, Slavko Sekulić, Olga Kaminska i Marko Fortunato.

Uz orkestar i zbor riječke Opere, nastupili su i članovi Akademskog zbora Muzičke akademije u Puli, kao i  baletni ansambl riječkog HNK.

Kostimografkinja je Sandra Dekanić, scenograf Dalibora Laginja, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić, a koreografkinja Selma Banich.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]