Večeras će se napokon sučeliti Plenković i Bernardić

Večeras je predizborno sučeljavanje koje se najviše očekivalo i koje će zasigurno najviše reakcija izazvati. Sučeliti će se tako dva najjača stranačka čelnika, aktualni premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i šef SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić.

Do sučeljavanja Plenkovića i Bernardića moglo je doći još prije dva tjedna na HRT-u, no Bernardić je to odbio. Samo nekoliko dana nakon što je Bernardić odbio sučeljavanje na HRT-u, potvrđeno je ono na RTL-u.

“Mi smo potvrdili sučeljavanje na RTL-u 29. lipnja. Apsolutno nema straha, ja jedva čekam sučeljavanje. Ono što se sada događa je da on neuspješno pokušava kukati i zapomagati putem medija da sam ja odbio sučeljavanje. Ja nisam odbio nikakvo sučeljavanje. Odbio sam prije početka izborne kampanje sudjelovati u predizbornom showu koji je on organizirao na HRT-u”, kazao je tada Bernardić.

Plenković i Bernardić nikada se prije nisu sučelili u TV debati. Na prošlim je parlamentarnim izborima SDP vodio današnji predsjednik Republike Zoran Milanović, a uoči europskih izbora nije bilo takvog sučeljavanja.

Komentiraj