Vatrogasci iz sedam županija na potresom pogođenim područjima

Kako u ponedjeljak javljaju u priopćenju iz Hrvatske vatrogasne zajednice, nakon razornog potresa koji je 29.prosinca pogodio Sisačko-moslavačko područje angažirani su vatrogasci iz sedam hrvatskih županija.

Na području Gline sudjelovala su ukupno 33 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila, a evidentirano je ukupno 11 intervencija gdje su bile angažirane vatrogasne snage Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije te intervencijske postrojbe Zadra i Dubrovnika.

Na području Siska zabilježene su 61 intervencije, a angažirano je ukupno 62 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila , a u Petrinji je sudjelovalo 45 vatrogasaca na ukupno 35 intervencija sa 16 vatrogasnih vozila iz 6 županija – Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Dubrovačko-neretvanske i Požeško-slavonske, a pomagali su im vatrogasci dobrovoljnih društava.

“U Petrinji je bilo uistinu teško i želio bih se zahvaliti svima koji su došli u Petrinju pomoći, posebno vatrogascima, ali i volonterima. Navijači Torcide i Bad Blue Boysa su pokazali pravo zajedništvo i napravili veliki posao u Petrinji.”, rekao je Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinje.

Na uklanjanju posljedica razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju od 28. prosinca do 19. siječnja sudjelovalo je ukupno 9431 vatrogasca s 2410 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10744 intervencija.

Osim na Sisačko-moslavačkom području, vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi i Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zagreba nastavili su sa sanacijom objekata u Zagrebu. U utorak je zabilježeno ukupno 11 intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacija krovišta i drugih tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo ukupno 44 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila, a kako napominju u priopćenju, sanacija se nastavlja do daljnjeg.

Komentiraj