Vatreni posjetili Dječji dom Maestral u Splitu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, reprezentativci Marko Livaja, Mario Pašalić, Joško Gvardiol, Josip Juranović i Martin Erlić te team menadžerica Iva Olivari posjetili su Dječji dom Maestral u Splitu, ustanovu koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Dolazak Vatrenih izazvao je oduševljenje među djecom. Izbornika i reprezentativce dočekao je dječji špalir, pjesma, čak i torta posvećena njima u čast.

“Zaista mi je drago što smo došli i prilagodili raspored za druženje sa djecom. Hvala im na emociji, koju su pokazali. Djeca su iskrena, svi su u hrvatskim dresovima, navijaju, podržavaju. Nadam se da će nam Split i ovaj put biti sretan, kao svaki grad u Hrvatskoj. Želimo da reprezentacija donese veselje, sreću i zajedništvo te da okuplja hrvatski narod. Jako je lijepo što smo doživjeli ovakav doček jer sreća i emocija su obostrani”, rekao je izbornik Zlatko Dalić za HNS.

“Lijepo je vidjeti naše male obožavatelje. Stvarno je lijep doček i nadam se da ćemo u budućnosti imati još više ovakvih akcija. Za ovo živimo i zbog ovakvih trenutaka igramo nogomet. Znamo svi koliko je njima bitno jer tako smo mi nekada bili mladi i bilo nam je stalo vidjeti nekoga. Mislim da je danas puno jednostavnije doći do onoga tko ti je idol i ovo je stvarno lijepa gesta”, dodao je napadač Hajduka Marko Livaja.

Svi su se željeli slikati sa igračima i izbornikom, ugrabiti selfie ili autogram za uspomenu. Pucali su se i penali na igralištu kraj ustanove.

“Nama je posebno drago što nas se od malih nogu podržava. Ja sam se isto ovako gurao da dobijem koji potpis ili fotografiju. Vjerujem da njima ovo jako i puno znači. Trebamo izdvojiti vremena i pružiti im priliku da uživaju”, naglasio je branič RB Leipziga Joško Gvardiol.

Ravnateljica Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin naglasila je kako je ovo nezaboravan dan za djecu.

“Nakon što su naša djeca pratila Svjetsko prvenstvo, usudila sam se poslati poziv HNS-u da posjete našu djecu i da uvesele 150 naših korisnika. Bila sam presretna kada je gospođa Iva Olivari rekla da stižu, što se danas i ostvarilo. Djeca su presretna i danima su bila uzbuđena. Svi su dobili originalne potpisane dresove i imat će trajnu životnu uspomenu”, istaknula je ravnateljica Burazin.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner