UŽIVO: Jučer u Hrvatskoj 54 novooboljelih, zasad više od 60 novih slučajeva

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 54 novooboljelih od koronavirusa. Dva najveća žarišta siu Zagreb i Đakovo.

Jučer je čak osam slučajeva zabilježeno i na području Požeško-slavonske županije, a tijekom popodneva otkrivena su i dva nova slučajeva u Zadru.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u srijedu da je u posljednja 24 sata zabilježen i jedan smrtni slučaj. Broj trenutno oboljelih, aktivnih slučajeva tako je bio 568.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno zabilježeno 2831 osoba zaraženih novim koronavirusom.

Tijek događaja:

12:30 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 148 obrađenih testova, danas je 5 novooboljelih osoba pozitivnih na covid infekciju. 3 osobe su iz Splita, 1 osoba iz Segeta i 1 osoba iz Prološca. Jedna osoba iz Splita i osoba iz Segeta testirane su u Zagrebu gdje i nalaze te će u Zagrebu bit epidemiološki i obrađeni.

Dvije novooboljele osobe iz Splita i osoba iz Prološca kontakti su prethodno potvrđenih oboljelih osoba. 246 osoba se nalazi u samoizolaciji. 2 osobe su hospitalizirane u KBC-u Split od kojih se jedna nalazi na respiratoru.

12:15 Zagrebački Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je da je u Zagrebu zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

12:00 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri su nove pozitivne osobe na koronavirus. Jedna osoba je kontakt ranije potvrđene zaražene osobe, jedna je povratnik iz inozemstva, a jedna je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba. Tijekom dana očekuje se još niz nalaza testiranih osoba koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 50, a sveukupan 56 (6 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 178 osoba.

11:50 Još jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s područja Grada Šibenika koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, a vezano za teniski turnir u Zadru, izvijestili su iz Stožera.

Trenutno je na području te županije 5 aktivnih slučajeva. Tri oboljele osobe su s područja Grada Knina, jučer popodne pozitivna muška osoba s prebivalištem u Zagrebu, gdje je i zaražena, s trenutnim boravištem na području Grada Vodica i danas pozitivna ženska osoba s područja Grada Šibenika. Sve oboljele osobe imaju blage kliničke simptome i nisu hospitalizirane.

11:00 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su čak 24 nova slučaja zaraze. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je ukupno 197 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 28 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje. Nema pacijenata na respiratoru.

Povećani broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, kojih je na području Osječko-baranjske županije ukupno 1.709, s time da je u zadnja 24 sata pod tu mjeru stavljeno 97 kontakata oboljelih.

10:40 Stožer Karlovačke županije izvijestio je jutros kako su od ukupno 60 testiranih briseva tri pristigla pozitivna, od čega jedan u Karlovcu te dva u Ogulinu. Epidemiolozi još utvrđuju kontakte zaražene osobe u Karlovcu te se zasad ne zna gdje se osoba zarazila. Novooboljeli u Ogulinu su bili u samoizolaciji te su kontakt ranije oboljele osobe iz Ogulina.

U Karlovcu je tijekom jučerašnjeg dana testirana 41 osoba, a u Ogulinu njih 19. S trenutačnim stanjem, u Karlovačkoj županiji sada je 12 oboljelih (8 iz Karlovca, 3 iz Ogulina, 1 osoba iz Slunja koja živi u Zagrebu).

10:30 U Zagrebu je dosad zabilježeno 18 novih slučajeva. Ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na HRT-u je kazao kako Zagreb ima trenutno 260 aktivnih slučajeva. “Imamo sve manje pozitivnih iz noćnih klubova, ali ti mladi nisu dali sve svoje kontakte pa ima dosta novih koji su kontakti zaraženih u klubovima. Sada testiramo 400 ljudi dnevno, pozitivnih je 20-ak. a kada je sve buknulo, bilo je ih 40-ak”, rekao je.

10:00 Iz Požeško-slavonske županije izvijestili su o deset novozaraženih. Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je sveukupan broj oboljelih na području županije sada dvadeset. Devetnaest je osoba u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba.

Zbog trenutačne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019.

09:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Borova, 1 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Starih Mikanovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Ivankova).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji 1 osoba hospitalizirana zbog koronavirusa.

09:40 Istarski stožer izvjestio je kako su tijekom posljednja 24 sata potvrđena dva slučaja zaraze. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.

09:15 Jedna je novooboljela osoba na području Zadarske županije. Riječ je o starijem muškarcu koji je sinoć s febrilitetom zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru te je rutinskim testiranjem ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus. Starija osoba je s područja ličkog dijela županije i najvjerojatnije se zarazila kontaktima iz inozemstva. Zadržan je na COVID odjelu OB-a Zadar.

09:00 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom i u toj županiji samo je jedna pozitivna osoba.

08:45 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 15 osoba i svi su nalazi negativni.

Komentiraj