UVIJEK DRUGAČIJA: Početkom lipnja 1982. dobili smo novu Lisicu

Josipa Lisac je 5. lipnja 1982. godine objavila novi album. Pjesme je, kao i ranije,  napravio isti autorski dvojac – glazbu je komponirao Karlo Metikoš, a tekstove napisao Ivica Krajač, a design omota potpisuje Mirko Ilić. Tom prilikom su za časopis ‘Rock’ Karlo i Josipa između ostaloga rekli:

Karlo: “U bilo kojem projektu koji je Josipa radila uvijek su bila dva tabora: jedni sto posto za, drugi sto posto protiv. Sada, ovima kojima se ne sviđa ‘Lisica’ smeta njeno pjevanje, nedostaje im tehnika iz vremena ‘Dnevnika’. Iz vremena kada je tom tehnikom dokazivala da može pjevati, neću reći najbolje, ali u rangu operne pjevačice. Jer, Josipa vuče korijene klasičnog treninga pjevača. Znači, to je pjevanje dijafragmom. Ona može pjevati sve: iz grla, iz dijafragme, narodnu muziku, jazz…”

Josipa: “U svakom slučaju neću raditi sljedeću ploču kao ovu. Neću. Sljedeći album bih htjela da idejno bude bogatiji, možda neki štos da se izmisli, nešto drugačiji, u svakom slučaju neki pristup da bude drugačiji. Hoću se razvijati, hoću biti drugačija. Hoću. Da sam ja ostala ista, danas više ne bih pjevala.”

Komentiraj