Uskrsna misa u Đakovu: Isus se žrtvovao za čovjeka, a koliko čovjek štuje Isusa?

Davor Javorovic/PIXSELL

Tradicionalni blagoslov hrane na Uskrsno jutro i ove je godine đakovačku katedralu ispunio do posljednjeg mjesta, a misu je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih Tomislav Ćorluka, koji je podsjetio kako se Isus svojom smrću na križu i Uskrsnućem žrtvovao za čovjeka, za njega pobijedivši smrt i tamu, te upitao – a koliko čovjek to štuje, koliko štuje Isusa?

“Zašto nam je tako teško reći ‘hvaljen Isus i Marija’, a nije nam teko opsovati i izgovoriti neku prostu riječ ?”, upito je vlč. Ćorluka.

Središnje Uskrsno misno u đakovačkoj katedrali predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hanić.

U svojoj Uskrsnoj poruci osvnuo se i na aktualni trenutak hrvatskog čovjeka – vjernika, saževši ga u ocjenu besperspektivnosti i gubitka povjerenja zbog nezaposlenosti, siromaštva, ‘bičeva  korupcije’ i nepravdi.

“U Krista gledajte i razvedrite se”, naglasio je mons. Hranić.  Poručio je  da nam u stvarnosti koju proživljavamo još snažnije odjekuje Uskrsna poruka: Razapeti Krist je uskrsnuo.

“I kada nam se učini da je sve izgubljeno, Bog nam u svojoj ljubavi pronalazi put do pobjede života nad smrću i dobra nad zlom. Naizged je to nada protiv svake nade, ali je upravo njezinom snagom ispunjena naša vjera. Stoga svima od srca poručuje: Hrabri budite! U Krista gledajte i razvedrite se”, zaključio je u Uskrsnoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Hranić.

Poručio je kako je Kristova uskrsna pobjeda nad grijehom i smrću, poruka da hrabra, velika čovjekova nada, koja opstaje unatoč svim poteškoćama, može bit samo Bog koji nas ljubi do kraja, do smrt na križu.

Komentiraj