Gospodarstvo
Decoration icon

kune

Uskoro stiže značajna promjena na bankomatima u Hrvatskoj! Evo o čemu se radi

Autor:

09.11.2014., Zagreb - Umetanje debitne kartice, upisivanje pina i dizanje gotovine sa bankomata Zagrebacke banke. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Prilagodba bankomata je obiman posao i sve bankomatske kazete se moraju prilagoditi za euro. Objavit će se i interaktivna karta bankomata na kojoj će građani moći pronaći najbliži bankomat na kojem će moći podići eure.

Hrvatska ima razvijenu bankomatsku mrežu, s velikim brojem bankomata, prelazak bankomata s kuna na eure bit će postupan. Budući da se u Hrvatskoj intenzivno plaća gotovinom, a potražnja za kunom je naročito intenzivna uoči i tijekom božićnih praznika, nužno je osigurati dovoljan broj bankomata na kojima će građani moći zadovoljiti svoje potreba za kunskom gotovinom. Zato će se bankomati postupno prilagođavati i konvertirati za isplatu eura. Veliki broj bankomata će biti prilagođen da od 1. siječnja 2023. može isplaćivati eure, piše Točka na i.

Kako građani ne bi morali tražiti bankomate svoje banke, one u kojoj imaju otvoren račun, s bankama je dogovoreno da u razdoblju od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. ne naplaćuju naknade za podizanje gotovine na bankomatima klijentima drugih banaka. Tako će se od 15. do 31. prosinca kune moći podići bez naknade na bilo kojem bankomatu, dok će se od 1. do 15. siječnja na bankomatima bez naknade moći podizati euri.

Prilagodba bankomata je obiman posao, treba obići svaki bankomat, sve bankomatske kazete se moraju prilagoditi za euro. Objavit će se i interaktivna karta bankomata na kojoj će građani moći pronaći najbliži bankomat na kojem će moći podići eure.

OZNAKE: kune, Euro, bankomati

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.