ISTRAGA USKOK-a KOMPLICIRA situaciju premijeru Andreju Plenkoviću koji bi novim izmjenama Zakona o privatizaciji Ine omogućio MOL-u legalizaciju 1,6 posto dionica sa skrbničkih računa za koje je Hanfa utvrdila, a Visoki upravni sud potvrdio, da se njima manipuliralo

Omogućavanje MOL-u da stekne više od 50 posto dionica Ine, a što se može ostvariti zahvaljujući izmjenama Zakona o privatizaciji Ine koje je Vlada poslala na izglasavanje u Sabor po hitnom postupku, bilo bi izravno u suprotnosti s pravomoćnim sudskim odlukama hrvatskih sudova. Naime, 1,6 posto dionica Ine koje se nalaze na skrbničkim računima, a koje bi MOL-u donijele stjecanje većinskog udjela od preko 50 posto nad hrvatskom naftnom kompanijom, predmet su istrage Uskoka, a Visoki upravni sud još je 31. ožujka 2015. donio odluku kojom je potvrdio da je u tom slučaju bilo riječi o nezakonitom manipuliranju tržištem.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakDječaku govore da je “idiot” i “glup” jer se preziva – Trump
Sljedeći članakTMC KONFERENCIJA Predstavnici svjetskih lidera u industriji putovanja okupljaju se u Zagrebu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.