USKAČE SI U USTA! Grmoja: Nikad u potpunosti nećemo moći znati pogoduje li Turudić nekome

Autor:

23.05.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o temi „Prikupili smo potpise i upucujemo u proceduru odluku o osnivanju istraznog povjerenstva o radu stozera za vrijeme epidemije koronavirusa“ govorili su Nikola Grmoja, Marijan Pavlicek i Jusip Jurcevic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Nikola Grmoja iz Mosta komentirao je u ponedjeljak preuzimanje dužnosti Ivana Turudića od bivše glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

“Nisam slušao sve što je rekao Ivan Turudić, ali vidio sam da je već bilo nekakvih uskakanja sebi u usta, poput toga da nije nikad nije rekao da je protiv institucije Europskog tužitelja, kao da ne postoji internet i audiozapisi. Ništa čudno od Turudića da uskače sam sebi u usta. Nisam mogao vjerovati da će HDZ za moguću političku štetu izabrati Turudića. Vidimo na kraju da nije bila tolika, da su uspjeli sastaviti većinu. On sad postaje glavni državni odvjetnik s velikom lupom javnosti nad sobom i svojim radom i morat će napraviti puno više nego drugi da bi vratio povjerenje građana. Jasno je da na tu poziciju dolazi s velikim sumnjama i činjenicom da ga je izabrala većina i HDZ i da je lagao o susretima sa Zdravkom Mamićem”, rekao je Mostov Nikola Grmoja  za N1.

Također kaže: “Od Zlate Hrvoje Šipek definitivno ne može gore, lagala je u više navrata. Turudić sad ima priliku oprati ljagu i demantirati sve nas koji smatramo da nije trebao postati glavni državni odvjetnik. Problem je što nikad ne možemo znati koji su sve predmeti u ladicama DORH-a, što sve ne istražuju, a što su odabrali istraživati i koga progoniti. Diskrecija je dosta velika i teško je kontrolirati njegov rad. Turudić dobro zna što bi trebao raditi da zadobije povjerenje iako mi nikad u potpunosti nećemo moći znati pogoduje li Turudić nekomu. To je takva pozicija i zato bi trebalo na takve pozivcije birati ljude koji uživaju povjerenje.”

Za kraj kaže da misli da šira javnost neće moći puno saznati, a tek ćemo na temelju njihovih poteza vidjeti u kojem smjeru idu.

“Čim je Antikorupcijsko vijeće dobilo značaj u javnosti, počele su se glavne rasprave prebacivati na Glavni odbor za pravosuđe”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
TEREZA

prije 3 tjedna

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ([email protected]} WHATSAPP: {+385915134516} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.