FRAPIRA ME… Sandra Benčić o Turudiću: Ova stvar zbilja je nevjerojatna, radi se o osobi koja nema standarde

Autor:

22.05.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorila je  Sandra Bencic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Možemo! Sandra Benčić, bila je gost radijske emisije “Oporbeni zarez” u kojem je govorila o rezultatima izbora, ali i o novoj Turudićevoj poziciji koja je danas stupila na snagu.

Benčić je komentirala i što kaže na Turudićevo preuzimanje dužnosti koje je danas stupilo na snagu: “Danas se pokušao suzdržano držati prema nekim drugim institucijama, sjećate se da je za EPPO tvrdio da je nepotreban i da zemlje koje ga nemaju su jednako efikasne u borbi protiv korupcije. Danas je malo drugačiji ton, u smislu da kucaju na otvorena vrata, da će tu suradnja biti dobra. Ja bih rado da je Sabor u posljednjem mandatu izglasao naš prijedlog oko razrješenja sukoba nadležnosti između EPPO-a i državnog odvjetništva. Prijedlog je bio da taj sukob nadležnosti ne rješava glavni državni odvjetnik, nego Vrhovni sud, kako bi imali neutralnu instituciju u tom postupku. Vidjet ćemo kako će to ići”, rekla je zastupnica Možemo Sandra Benčić za HRT.

Objasnila je i da joj najviše smeta što Turudić ”nema standarde” oko sastanka sudaca s okrivljenicima, te da se po tom principu i on sastajao s Mamićem. “Mene frapira stav novog glavnog državnog odvjetnika da mu je svejedno nalaze li se suci s okrivljenicima u predmetima. To je zbilja nevjerojatno. U nekim okolnostima to može značiti ozbiljnu povredu u kaznenim postupcima. Ta njegova izjava da mu je svejedno nalaze li se suci s okrivljenicima, poput Mamića, kako se on nalazio, pokazuje da se tu radi o osobi koja nema standarde na onoj razini koja bi se očekivala od glavnog državnog odvjetnika”, dodaje Benčić.

Otkrila je i je li oporba razočarana time što nije došlo do razrješenja Turudića, što je bio jedan od zahtjeva koje je oporba iznosila u predizbornoj kampanji. “Razočarani smo da je HDZ s Domovinskim pokretom sklopio vladu, da se radi o najdesnijoj vladi u jako dugo vremena, da to nije odraz rezultata izbora. Desnica je dobila ukupno manje na ovim izborima, nego što je dobila 2020., ali to su postizborne kombinatorike. To je postizborna trgovina na strani Domovinskog pokreta, koji je svoje birače uvjeravao do zadnjeg dana da neće s HDZ-om i da je HDZ najgori kriminalci, da bi onda drugi dan ušli u druge cipele”, prisjeća se Benčić.

Umjesto konstantnog kalkuliranja s drugima je dobro da se koncentriramo da svaka od naših stranaka ponudi što bolje programe. Istaknula je i kako su jako zadovoljni svojim rezultatom, jer kako kaže, uduplali su broj mandata. “Da su druge stranke imale sličan rast, ishod bi bio drugačiji. Prihvaćamo rezultate izbora i od prvog dana radimo na tome da kao stranka pokažemo iza čega stojimo, koje su to naše inicijative, koje će biti naše inicijative u ovom sazivu i naravno da spremni dočekamo naredne izbore, za koje se nadamo da neće biti tek za četiri godine”, objašnjava Benčić.

Komentirala je i kritiku predsjednika SDP-a na račun Možemo!, koji misli da ljevica i centar misle da bi bolje prošli zajedničkim izlaskom: “SDP nije imao neki značajan rast u odnosu na prošle izbore. Mi smo očekivali da hoće. Naravno da se onda vuku različiti argumenti. Ne ljutim se na to, razumijem tu potrebu, ali mislim da nije dobro ni za SDP, ni za cjelokupnu ljevicu, da konstantno gleda da je netko drugi odgovoran ili kriv za izborni uspjeh ili neuspjeh. Mislim da bi bilo jako važno da se svatko koncentrira na razvoj vlastite stranke i kadrova i programa, kako bismo zajedničkim naporom, na sljedećim izborima maknuli HDZ i kako bismo ih dočekali spremni jer nije baš sigurno da će ovo trajati četiri godine, ali mislim da umjesto konstantnog kalkuliranja s drugima je dobro da se koncentriramo da svaka od naših stranaka ponudi što bolje programe, što bolje ljude i da ima što jaču organizaciju na terenu na čemu mi namjeravamo raditi u narednom periodu”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
TEREZA

prije 3 tjedna

Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ([email protected]} WHATSAPP: {+385915134516} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.