PUPOVAC I DALJE GLAVNA TEMA Jandroković: Vlade ne padaju zbog jednog saborskog odbora!

Autor:

18.05.2024., Donji Macelj - Euharistijsko slavlje u Crkvi Muke Isusove u Maclju u povodu komemoracije bleiburske tragedije i kriznih putova hrvatskoga naroda. Photo: Luka Batelic/PIXSELL

Luka Batelic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbra neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da vlade nigdje na padaju zbog toga.

“Riješit će se ta situacija. Neće zbog jednog odbora vladajuća većina niti vlada doći u ozbiljnu krizu. Nijedna vlada nigdje u svijetu nije pala zbog jednog odbora”, rekao je Jandroković uoči sjednice šireg predsjedništva HDZ-a.

Jandroković je govorio o saborskom Odboru za ljudska prava. Nakon što se u medijima počeo spominjati predsjednik SDSS-a Milorad Pupuvac kao kandidat za čelnu osobu spomenutog odbora, HDZ-ov koalicijski partner Domovinski pokret poručio je da na to nikako ne može pristati jer, kako navode, taj odbor pripada kvoti saborske većine, čiji dio ne može biti SDSS.

HODŽIĆ O PUPOVCU I TURUDIĆU ‘Mislim da su figure na šahovskoj ploči malo krivo postavljene’

Predsjednik Sabora demantirao je navode po kojima HDZ planira progurati Pupovca uz pomoć zastupnika SDP-a. 

“To je krivo. Bile su konzultacije, ali konzultacije oko odbora općenito, odnosno koji će odbor kome pripasti te oko kadrovskih rješenja. Ne bismo išli bez znanja koalicijskih partnera pregovarati s bilo kim”, kazao je.

Od novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, koji je s današnjim danom preuzeo DORH, Jandroković očekuje da profesionalno i kvalitetno obavlja svoj posao.

Njega je izabrao Hrvatski sabor, radio je kao sudac godinama i riješio mnoge teške slučajeve, rekao je Jandroković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.