Uprava Dinama dobila novi četverogodišnji mandat

Uprava Dinama koju čine predsjednica Vlatka Peras te članovi Amra Peternel i Krešimir Antolić dobila je novi četverogodišnji mandat na čelu kluba iz Maksimira. Glavna je to vijest s danas održane sjednice Izvršnog odbora Dinama kojom je predsjedao predsjednik Mirko Barišić.

Osim toga upravi su dane smjernice i da se sa stručnom stožerom kojeg predvodi trener Damir Krznar također potpiše novi ugovor za predstojeće razdoblje od četiri godine.

U priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama Plavih se navodi:

“Na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora GNK Dinamo analizirani su sportski, financijski i organizacijski rezultati kluba.

U tom kontekstu iskazana je jedinstvena ocjena da osvajanje naslova prvaka Hrvatske, zatim nacionalnog Kupa te igranje četvrtfinala UEFA Europa lige u kojem je Dinamo ispao od kasnijeg pobjednika natjecanja Villarreala predstavlja najuspješniju sezonu u 110-godišnjoj povijesti kluba. Sve to ostvareno je unatoč velikim izazovima izazvanih prvenstveno pandemijom COVID–19, ali i stalnim udarima kojima su klub i njegovo čelništvo izloženi. Zbog toga Izvršni odbor upućuje iskrene čestitke i zahvalu igračima, trenerima i zaposlenicima kluba, jer su svojim predanim radom i odricanjem presudno doprinijeli ostvarenju iznimnih sportskih rezultata te visokoj razini financijske i organizacijske stabilnosti kluba. Isto tako, Izvršni odbor zahvaljuje članovima Skupštine i Nadzornog odbora na pokazanom zajedništvu i odgovornom djelovanju za dobrobit Dinama.

Izvršni odbor na sjednici je dao smjernice Upravi kluba o tome da se s glavnim trenerom i sportskim direktorom Damirom Krznarom te članovima stručnog stožera potpiše novi četverogodišnji ugovor, čime se osnažuje pozicija glavnog trenera i njegovih suradnika te time omogućava kontinuitet ostvarenja visokih klupskih ciljeva – osvajanja naslova prvaka Hrvatske, nacionalnog Kup natjecanja te plasman u UEFA-inu Ligu prvaka ili Europa Ligu.

Nadalje, Izvršni odbor je na temelju svojih ovlasti donio i odluku o novom četverogodišnjem mandatu postojećoj Upravi kluba jer je svojim dosadašnjim radom i rezultatima stvorila vjeru da će Dinamo i u idućem razdoblju biti rezultatski uspješan, financijski stabilan i organizacijski posložen, kako bi takav osigurao nove klupske uspjehe.

Ovakvim odlukama je zadržana i osigurana stabilnost kluba u svim njegovim aspektima te su stvoreni temelji da se u partnerskom odnosu s Gradom Zagrebom ostvari strateški klupski projekt izgradnje novog Dinamovog doma na jedinom mogućem mjestu – u Maksimiru. Nadamo se i vjerujemo da će nova gradska uprava, u sklopu svojih ovlasti i na temelju vlastite odgovornosti, s ishodištem u vlasništvu postojeće infrastrukture, donijeti potrebne odluke o stvaranju okvira za gradnju novog stadiona. GNK Dinamo se u tom smislu sa svim svojim kapacitetima stavlja na raspolaganje u stvaranju zajedničke platforme za ostvarenje ovog iznimno važnog projekta za Grad Zagreb i Dinamo.

Poručujemo našim navijačima i članovima da mogu biti optimisti kada je klupska budućnost u pitanju, i da s vjerom u nove povijesne sezone budu ponosni na Dinamove rezultate i snagu.”, priopćeno je nakon sjednice Izvršnog odbora Dinama.

Komentiraj