Umjesto turista, Stari Grad na Hvaru preplavile – izgubljene cipele

Na Trgu Petra Hektorovića u Starom Gradu na Hvaru jutros su, umjesto turista, osvanule izgubljene cipele. Riječ je o instalaciji ‘1000 Pepeljuga’, koja se sastoji od tisuću odbačenih cipela koje je more izbacilo na plaže otoka Hvara.

Fasciniran količinom i raznolikošću obuće koju je moguće pronaći na plažama južne strane otoka, cipele je prikupio Mark Boellaard.

Uglavnom u zimskim mjesecima. od 2018. do 2020. godine, prikupio je jedinstvenu kolekciju jeftinih japanki, sandala, bakinih papuča, vrtoglavih štikli, sportskih tenisica, kožnih čizama i ostale obuće.

Cipele u svim stilovima, bojama i fazama raspadanja, plutale su Sredozemljem i zavrsile na Hvaru. Ova instalacija stvorena je s ciljem da podigne svijest o problemu smeća u moru i potakne ljude da smanje količinu smeca koju proizvode svaki dan.

30.05.2020., Hvar – Na trgu Tvrdalj postavljena instalacija “1000 Pepeljuga”. Instalacija 1000 Pepeljuga sastoji se od tisucu odbacenih cipela koje je more izbacilo na plaze otoka Hvara. Fasciniran kolicinom i raznolikoscu obuce koju je moguce pronaci na plazama juzne strane otoka, cipele je prikupio Mark Boellaard. Uglavnom u zimskim mjesecima od 2018. do 2020. godine, prikupio je jedinstvenu kolekciju jeftinih japanki, sandala, bakinih papuca, vrtoglavih stikli, sportskih tenisica, koznih cizama i ostale obuce. Cipele u svim stilovima, bojama i fazama raspadanja, plutale su Sredozemljem i zavrsile na Hvaru.
Ova instalacija stvorena je s ciljem da podigne svijest o problemu smeca u moru i potakne ljude da smanje kolicinu smeca koju proizvode svaki dan.
Photo: Vilma Matulic/PIXSELL

Komentiraj