Umirovio se Aritz Aduriz – legendarni napadač Athletic Bilbaa

Jedna velika nogometna karijera došla je svom kraju. Oproštaj od aktivnog igranja nogometa objavio je legendarni napadač Athletic Bilbaa Aritz Aduriz. 39-godišnjak zbog ozljede prekida karijeru koju je naumio završiti koncem ove sezone i nakon završnice Kupa kralja u kojem se u baskijskom finalu sastaju Athletic i Real Sociedad.

U dresu Athletica je kroz tri navrata upisao 402 nastupa u kojima je postigao 172 golova te je šesti najbolji strijelac u povijesti kluba. S ponosnom Baskije je 2015. godine osvojio španjolski Superkup kada je postigao četiri gola u 5:1 pobjedi nad Barcelonom. Bio je najbolji strijelac Europske lige u sezonama 2015./16. i 2017./18. U karijeri je još igrao i u Aurreri, Burgosu, Valladolidu, Mallorci i Valenciji. Za reprezentaciju Španjolske je u 13 nastupa postigao dva gola.

Aduriz se putem društvenih mreža od aktivnog bavljenja nogometom oprostio sljedećim riječima:

“Došlo je vrijeme. Mnogo sam puta spominjao kako vas nogomet napusti prije nego što vi napustite njega. Jučer su mi doktori preporučili da posjetim kirurga te da što prije obavim operaciju, potrebno je da ugradim umjetni kuk kako bih nastavio normalno funkcionirati.

Nažalost, moje tijelo je reklo “dosta”. Ne mogu pomoći svojim suigračima onako kako bih htio i onako kako oni zaslužuju. To je život profesionalnog sportaša. Jednostavno. Vrlo jednostavno.

Nažalost, doživljavamo mnogo ozbiljniju i bolniju situaciju: Pandemija s kojom se suočavamo ostavila nam je trajna oštećenja i moramo se zajedno nastaviti boriti.

Zbog toga, ne želim da se brinete zbog mene, ovo je samo jedna priča. Zaboravimo na oproštaj o kojem smo maštali, zato što ćemo imati vremena da kažemo zbogom. I da, došlo je vrijeme da kažem zbogom i ovo je način na koji put za mene završava – nezaboravan i divan, od početka do kraja.

Hvala vam iz dubine moga srca.”

Komentiraj