ULJANIK Bulić “Šest potencijalnih partnera”

hina

Predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić izjavio je nakon sastanka sa sindikatima i ministrom gospodarstva Darkom Horvatom kako je šest potencijalnih partnera obavilo dubinsko snimanje Uljanikova poslovanja, ali nije otkrio o kome je riječ, objasnivši da to ne može jer je Uljanik uvršten na burzu.

“O svemu ćemo izvijestiti kada završe pregovori”, rekao je Bulić.

Na novinarsku primjedbu kako je rečeno kako će danas biti poznato tko su potencijalni strateški partneri, odgovorio je kako se radi o šest zainteresiranih partnera koji su pristupili “data roomu”, te da će o samom broju ponuda izvijestiti kada završe pregovori.

Najavio je da će za to trebati nekoliko dana.

Dodao je da je postupak osjetljiv, a na konstataciju novinara da nije protivno pravilima Zagrebačke burze objaviti tko je zainteresiran za strateško partnerstvo, odgovorio je da se razmatraju pristigli materijali i da će nakon toga bez odgađanja izvijestiti javnost.

Zanijekao je da su glavni razlog neobjavljivanja imena ponuđača pravila Zagrebačke burze, nego je to, kako je rekao, odgovoran odnos prema vjerovnicima, svim dionicima postupka, radnicima i dioničarima.

Na primjedbu kako bi dobro bilo da građani, porezni obveznici koji će snositi znatan dio troška restrukturiranja, znaju tko je poslao ponude, odgovorio je da upravo zato ponude prije izlaska u javnost moraju biti proučene.

Na pitanje koliko je ukupno ponuda stiglo, a ne samo valjanih, odgovorio je: “Recimo da je stiglo nekoliko ponuda”

Najavio je da će Uprava, nakon što razmotri ponude, razgovarati o tome sa socijalnim partnerima i Nadzornim odborom i utvrditi najboljega ponuđača.

“Svi smo zajedno potpisnici izjave o tajnosti podataka i neki investitori možda ne žele da objavimo ta imena”, rekao je.

Dodao je kako je to “najnormalniji dio procesa dubinskog snimanja”.

Komentiraj