Ukrajina projektilom pogodila stožer crnomorske mornarice

Autor:

Screenshot Twitter

Najmanje jedan ukrajinski projektil pogodio je u petak sjedište ruske crnomorske mornarice u krimskoj luci Sevastopolj, izazvavši požar, napisao je lokalni guverner Mihail Razvožajev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Razvožajev je rekao da je moguć još jedan ukrajinski napad te je pozvao mještane da izbjegavaju centar grada gdje se nalazi zgrada. Vatrogasci su na licu mjesta i gase požar, rekao je.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je ukrajinskom napadu u petak na sjedište crnomorske mornarice u krimskoj luci Sevastopolju poginuo vojnik.

Odvojeno, rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je jedan vojnik ubijen u napadu, dok je protuzračna obrana oborila ukupno pet projektila.

Razvožajev je rekao da iako se ne očekuju daljnji udari, stanovništvo se poziva da izbjegava središte grada gdje se nalazi zgrada mornarice. Vatrogasci su na licu mjesta, rekao je, a neke su ceste zatvorene.

Po njegovim riječima, nema civilnih žrtava niti štete na civilnoj infrastrukturi.

Krim, koji je Rusija pripojila 2014. nakon što ga je oduzela Ukrajini, česta je meta ukrajinskih napada tijekom 19-mjesečnog rata.

Vlasti koje je postavila Moskva priopćile su da je protuzračna obrana oborila još jedan projektil u petak u blizini grada Bahčisaraja. Šef krimske administracije Sergej Aksjonov izjavio je da su “krstareće rakete” oborene iznad poluotoka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.