EPA/JULIEN WARNAND

UKRADENA MU SIGURNOSNA PROPUSNICA Dva dana nakon napada u Bruxellesu, ubijen zaštitar nuklearne elektrane

Dva dana nakon terorističkih napada u Bruxellesu, ubijen je zaštitar jedne od nuklearnih elektrana u Charleoiju, koju su teroristi planirali napasti, javlja belgijski DH.

Zaštitar je u četvrtak navečer šetao svog psa, kada je ubijen, a pritom mu je ukradena sigurnosna propusnica. Iz straha kako bi moglo doći do novih teroističkih napada, policija je odmah pokrenula istragu. Nuklearne elektrane među potencijalnim su metama terorističke ćelije Pariz-Bruxelles.

Mediji su u četvrtak objavili kako su braća Khalid i Ibrahim El-Bakraoui planirali napad na nuklearnu elektranu, ali uhićenje Salaha Abdeslama ubrzalo je njihov planove. Odustali su od nuklearke i terorističke napade izveli su ranije od predviđenog i na drugim lokacijama. Podsjetimo, u terorističkim napadima u Bruxellesu u utorak napadnuti su zračna luka i metro. Poginula je pritom 31 osoba, a više od 300 je ranjeno.

DH piše kako su militanti iz ćelije Pariz-Bruxelles od studenog prošle godine tajno snimali direktora istraživačkog odjela nuklearke. Pokušavali su ustanoviti njegovu dnevnu rutinu, najvjerojatnije kako bi ga oteli i uz njegovu pomoć ušli u nuklaearku. Snimka je pronađena nakon terorističkog napada u Parizu, u jednoj od btojenih policijskih racija. DH dodaje kako su direktora snimala dva muškarca, a navodno se radi upravo o braći Bakraoui.

Komentiraj