Uhićena dvojica osumnjičenika s više od 890 kilograma konoplje

Autor:

Foto: Unsplash

Osječko-baranjska policija uhitila je dvojicu osumnjičenika, hrvatskog (40) i stranog državljanina (58), kod kojih je na valpovačkom području pronađeno više od 890 kilograma konoplje s većim sadržajem THC-a od zakonom propisanog, izvijestila je policija u subotu.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s dubrovačko-neretvanskom Policijskom upravom te Carinskom upravom i osječkim  Općinskim državnim odvjetništvom, a temeljem naloga osječkog Županijskog suda, 14. prosinca obavljena je pretraga stana i drugih prostorija u okolici Valpova, kojima se koristi 40-godišnji osumnjičenik.

Pretragom su  pronađene  232 papirnate vreće konoplje ukupne  težine više od 745 kilograma, kao i 16 PVC vreća sa više od 146 kilograma konoplje, s ukupno većim sadržajem psiho aktivne tvari, THC-a, od zakonom propisanog.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 40-godišnjak te 58-godišnji strani državljanin su uhićeni  te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.

Osumnjičenike se tereti  za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćila je policija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.