Uhićen ucjenjivač koji je prijeteći trovanjem hrane htio izvući milijunske svote od lanaca supermarketa

U blizini južnonjemačkog grada Tuebingena uhićena je osoba osumnjičena da je prijeteći trovanjem živežnih namirnica, uključivo dječju hranu, od lanaca supermarketa htjela iznuditi milijunske svote, priopćila je u subotu policija.

“Mi smo u petak navečer uhitili 55-godišnjeg Nijemca za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo ucjene”, priopćila je policija u Tuebingenu u subotu.

Pripadnici specijalnog odjela policije ušli su u trag počinitelju nakon brojnih dojava građana koje su stigle nakon objavljivanje fotografije počinitelja.

Pedesetpetogodišnji muškarac iz okolice Tuebingena zaprijetio je da će na police supermarketa postavljati živežne namirnice zatrovane etilen-glikolom, otrovnom tvari koja se nalazi u antifrizu.

Etilen-glikol je bez mirisa i boje te je zbog slatkastog okusa neprimjetan u živežnim namirnicama.

Sredinom rujna u Friedrichshafenu su pronađene tri bočice dječje hrane koje su bile zatrovane.

Na osnovu analize DNK i otisaka prstiju “s visokim stupnjem vjerojatnosti” je sigurno da je počinitelj upravo osumnjičenik iz Tuebingena, objavilo je Savezno tužiteljstvo u Konstanzu.

Ucjenjivač je od lanaca supermarketa tražio “nižu dvoznamenkastu milijunsku svotu”, prenose njemački mediji.

Vlasti su građane upozorile da budu i dalje oprezni jer nije isključeno da su zatrovane živežne namirnice još u optjecaju.

Komentiraj