Hrvatska
Decoration icon

granica

Uhićen Rumunj u krijumčarenju ilegalnih migranata koji su prešli Savu

Autor:

Zagreb, 09.01.2013 - Zagrebaèka policija provodi oèevid o uzrocima eksplozije koja se jutros oko 3,50 sati dogodila na željeznièkoj pruzi 50-tak metara zapadno od željeznièke postaje Podsused, u Aleji Bologne, u trenutku prolaska teretnog vlaka, a na terenu su i pirotehnièari te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb. Na slici policijski automobil na Aleji Bologne u blizini eskplozije.
foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Foto: FaH/ Damir SENÈAR /ds

Brodsko-posavska policija je na autocesti A3 uhvatila državljanina Rumunjske (41) zbog krijumčarenja sedam ilegalnih migranata koji su prethodno prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Hrvatsku, priopćeno je u utorak.

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u ponedjeljak, 2. listopada, na A3 zaustavili kombi rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske. U unutrašnjosti vozila se nalazilo sedam soba koje  su prethodno gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Hrvatsku, navodi se u priopćenju PU.

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjim Rumunjem je utvrđeno da je po prethodnom dogovoru preuzeo strane državljane u kombi vozilo te ih za dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti do njihovog željenog odredišta.

Policija je osumnjičenog Rumunja uz kaznenu prijavu za ‘Protuzakonit ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’, predala pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

OZNAKE: granica, uhićen, rumunj

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.