Ugledni HDZ-ovci iz Otočca i bivši policajci – napali policajce

Dvojicu policijskih službenika PP Otočac, koji su u noći sa subote na nedjelju postupali zbog remećenja javnog reda i mira kraj Doma HV-a u središtu grada, pri intervenciji su napadnuti verbalno pa onda i fizički te su lakše ozlijeđeni, a napali su ih – bivši kolege i ugledni članovi HDZ-a iz Otočca, javio je Jutarnji list.

Troje napadača ubrzo je svladano te su noć proveli u policiji, a onda su s prijavama za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi ispitani u tužiteljstvu u Karlovcu. Pušteni su na slobodu s mjerama opreza. Riječ je o bivšim kolegama napadnutih policajaca – umirovljenom specijalcu Miroslavu Bobanu (52) i Zlatku Cvitkoviću (48). S njima je u društvu bio Miroslavov sin Ivan (21). Svi su ugledni građani Otočca: Zlatko i Miroslav su istaknuti članovi mjesnoga HDZ-a, Cvitković je zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Branislava Šutića i suprug Ivane Cvitković, šefice HZZO-a u Otočcu te u prošlom mandatu gradske vijećnice HDZ-a, a Bobanova je supruga Marija Biga-Boban – zamjenica općinske državne odvjetnice u Gospiću.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, 48-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su u nedjelju oko 1.40 sati u Otočcu tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije, izvijestila je PU ličko-senjska.

Uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. Nazvali smo dvojicu osumnjičenika kako bismo čuli i njihovu stranu, međutim, nismo naišli na raspoložene sugovornike. Na Cvitkovićev broj javio se ženski glas koji nam je rekao da “Zlatko nije tu”, a na Bobanovu broju zatekli smo ljutiti muški glas. Potvrdio je da je on Miroslav Boban pa, prije nego što je naprasno prekinuo razgovor poručio: “Gospodine, nemojte me uznemiravati, s nikakvim novinama ne razgovaram, tko vam je dao moj broj? Gospodine, još jedan poziv i moj odvjetnik će se s pozabaviti ovim, molim vas, nemojte me uzrujavati, je l’ jasno? Doviđenja, sretan put.”

Jutarnji list pokušao je komentar od predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije i uskoro novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, ali on nam je isprva rekao da ne može komentirati jer mu je to “prvi glas” i ne zna što se dogodilo u Otočcu, upućujući nas na HDZ grada Otočca. Ipak, desetak minuta nakon što je Jutarnji list objavio članak i video napada HDZ-ovaca iz Otočca na policajce, koji ga je očito uznemirio, zatražio je reakciju Gradskog odbora HDZ-a Otočca. “Tražim da hitno, još danas sazovu sjednicu i izbace te ljude iz stranke. Nakon ovoga, njima tu više nije mjesto”, rekao nam je Marijan Kustić.

Jutarnji list nazvao je Branislava Šutića, šefa HDZ-a u Otočcu. “Prošli vikend nisam bio u Otočcu, ali sam čuo za događaj. Pokaže li se da su njihovi postupci bili neprimjereni, postupit ćemo u skladu sa Statutom naše stranke”, rekao je Šutić.

 

Komentiraj