Članovi Udruge Roda – Roditelji u akciji u utorak u deset sati u Ministarstvo zdravstva donijeli su 400 pisama sa iskustvima žena iz hrvatskih bolnica.

“Mi smo od petka skupili 400 svjedočanstava žena”, rekla je predstavnica udruge Roda. Dodali su kako će zatražiti žurni sastanak s ministrom. “Ovdje možete vidjeti izjave 400 žena kako se radi, tako se radi u svakoj bolnici, u svakom gradu, čak i u privatnim klinikama. Bol žene se ne doživljava jednako vrijednom, zdravstveni radnici je ne doživljavaju kao bol muškarca”, kazale su predstavnice Udruge.

“Radi se o situacijama gdje se žene vezalo za stol. Nema pravila, jednako je zastupljeno po cijeloj Hrvatskoj. To je društveni problem. Javnosti je već puna kapa, pritisak javnosti, medija i svake žene bit će dovoljan da ovo izguramo do kraja”, dodale su.

Podsjetimo, Udruga Roda ponovno je pokrenula akciju #Prekinimošutnju nakon prošlotjednog govora Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Saboru, kada je ispričala da su joj bez anestezije radili kiretažu.

#PREKINIMOŠUTNJU Više od 350 žena podijelilo svoja stravična iskustva iz bolnica

Komentiraj