Zeljko Lukunic/PIXSELL

UDRUGA POSTALA POLITIČKA STRANKA Drago Prgomet: “HRID ostaje na platformi MOST-a”

Udrugu Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) Drago Prgomet u ponedjeljak je u Hrvatskom novinarskom domu pretvorio u političku stranku. Uz Prgometa, došle su i dvije MOST-ove zastupnice Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, javlja N1 televizija.

Nakon osnivačke skupštine Prgomet je samo kratko prokomentirao: “Osnovana je stranka HRID koja ostaje na platformi MOST-a”.

“Sve ostaje isto”, kratko je prokomentirala Petrijevčanin Vuksanović dok se pokušala progurati među novinarima. Njezina kolegica Gordana Rusak ipak je zastala te kratko rekla: “Nakon ovog, moja podrška platformi Most ostaje ista”.

Petrijevčanin i Rusak su kao članice udruge Hrid na proteklim parlamentarnim izborima u Sabor ušle u prvoj izbornoj jedinici s liste Mosta, kojoj je na čelu bio Drago Prgomet.

Na osnivalkoj skupštini okupilo se oko 140 sudionika, a Prgomet je jednoglasno izabran za predsjednika.

Nakon što mu je na jučerašnji sastanak Nacionalnog vijeća MOST-a zabranjen ulazak, Drago Prgomet poslao je pismo zastupnicima MOST-a nezavisnih lista u kojem im je poručio kako se osjeća prevareno. Istaknuo je kako je za njega najproblematičnija uloga Nacionalnog vijeća, koje donosi odluke a javnosz ni ne zna tko su njegovi članovi.

Komentiraj