U zoološkom vrtu u Meksiku na svijet došao tigrić, nazvan je Covid

Nakon mladih roditelja iz indijskog Raipura koji su svojim tek rođenim blizancima, djevojčici i dječaku, odlučili nadjenuti imena Corona i Covid, i vlasnici privatnoga zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mjesec dana odlučili nazvati – Covid.

Indijski roditelji su imena svojim zdravim blizancima odlučili dati da bi ih podsjećala na teške okolnosti u kojima su rođeni, no još uvijek nisu sigurni da će im imena i ostaviti.

Vlasnici meksičkoga zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svijet 15. ožujka, zasad malen i zaigran i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskome tigru, no njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednoga dana kad odraste biti opasan. Poput Covida-19, kažu u šali.

“Dolazak tigrića Covida na svijet nevjerojatan je dar za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutačno događa u svijetu, on je naša zraka nade”, rekla je Kitzia Rodríguez, veterinarka obiteljskoga zoološkog vrta Bio Zoo koji se nalazi u Cordobi u državi Veracruz, istočno od grada Mexica.

Vlasnik zoološkog vrta, Gonzalo Rodríguez, kaže da je ime tigriću nadjenula njegova kći, koja je na taj način željela podići svijest javnosti o ekološkim pitanjima, unatoč pandemiji koja je paralizirala pola svijeta.

“Ime u sebi nosi nadu.To je naziv virusa koji nas upravo uči da trebamo voditi više računa o sebi i o svojim bližnjima, no da istodobno moramo razmisliti i o potrebi očuvanja planeta na kojemu živimo”, kazao je Rodriguez.

Komentiraj