U Sydneyu otvorena kazališta, publika ponovno uživa u mjuziklima

Screenshot YouTube

Australija je ukinula odredbu o zabrani održavanja predstava te su poznati mjuzikli s Broadwaya i West Enda prvo izvedeni na ovom kontinentu.

Graeme Kearns, predsjednik kazališnog udruženja iz  Sydneya, je za medije izjavio kako je bio “zaprepašten sposobnošću gledatelja da slijede sigurnosne protokole”. Zanimljivo je da su australske vlasti dozvolile kazalištima da rade u punom kapacitetu. Glumci su nakon devet mjeseci jedva dočekali ukidanje zabrane, kao i publika željna zabave i uživanja u hvaljenim uspješnicama.

Inicijativa za održavanje umjetničkih programa tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa je bila snažno izražena u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Brojni plesači, baletani i glumci su kroz više mirnih prosvjeda i prigodnih nastupa na otvorenom pozivali vlasti da dozvole održavanje nekih od programa uz poštivanje propisanih mjera i manji broj publike.

Ovo je novi poticaj za otvorenje kazališta na Broadwayu, gubici su veliki. Više neimenovanih izvora i medija je najavilo kako bi umjetničke aktivnosti mogle biti otvorene za javnost u kasno ljeto ili početkom jeseni.

Komentiraj