U subotu Fraktura otvara svoju knjižaru

Nakladnička kuća Fraktura ove je godine proslavila osamnaesti rođendan, a svoju će punoljetnost proslaviti u subotu, otvaranjem prve knjižare na adresi Kneza Mislava 17 u Zagrebu.

“Najbolja literatura, naš slogan i naš program, u knjižari će dobiti i svoju fizičku dimenziju. Ondje ćete moći pronaći naša izdanja, izabrana izdanja drugih nakladnika, najbolju, relevantnu beletristiku i publicistiku, stripove i monografije. O svakoj knjizi ćete moći porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Naša knjižara bit će prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće, i bolje nego kod kuće! Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige itekako će imati što ponuditi i u večernjim satima jer će se u Knjižari Fraktura organizirati razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, diskusije o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert”, poručuju iz Frakture.

Jedan od najpamtljivijih detalja zasigurno će biti i strop knjižare, kojeg je osliukao Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti.

“Nasuprot smo Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini gimnazija u Križanićevoj i preko puta zgrade u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. Blizu je i nekadašnja redakcija Poleta, susjed nam je Kinoklub Zagreb, a iza ugla je i Oris kuća arhitekture. To je okruženje koje nas raduje i potiče, sretni smo što svima onima koji tu žive ili tuda prolaze pružamo još jednu mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme. Knjižara Fraktura postat će istinska kuća književnosti, kuća u koju je svatko dobrodošao”, zaključuju.

Iz nakladničke kuće najavljuju i program za sljdeći tjedan.

Ponedjeljak, 6. 7., 19 sati
Marko Pogačar: Korov, ili protiv književnosti
Razgovor s autorom vodi Kruno Lokotar.

Utorak, 7. 7., 19 sati
Damir Zlatar Frey: Istarska Lady Macbeth
Uz autora o knjizi govore Sibila Petlevski i Seid Serdarević, ulomke iz knjige čitaju Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske.

Srijeda, 8. 7., 19 sati
Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima
Mia Pervan, Ana Badurina i Marko Kovačić, razgovor vodi Andrija Škare.

Četvrtak, 9. 7., 19 sati
Dušan Šarotar: Panorama
Razgovor s autorom vodi Roman Simić.

Petak, 10. 7., 19 sati
Neven Vulić: Nježna stvorenja
Uz autora o knjizi govore Luiza Bouharaoua i Seid Serdarević, ulomke iz knjiga čita Jadranka Đokić.

Komentiraj