Na Krku pronađeni otac i sin koji su jučer nestali na moru

Autor:

27.04.2022., Sibenik - Brodovi obalne straze Republike Hrvatske Modrulj 2 i Modrulj 4.
 Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iako se pomišljalo na najgore, potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali na području akvatorija Krka – završila je sretno! Otac i maloljetni sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od subote navečer koordinira traganje za dvjema osobama, ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

U subotu navečer u 20:40, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, oba državljana Republike Njemačke.

Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

Kod Krka pronađena daska s jednim veslom

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

MRCC Rijeka uz površinsko koordinira i zračno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadlijeće jutros od 08:45, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

Upustili se na veslanje unatoč buri, krenula potraga

“Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura”, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

“Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05:00”, dodaje se u priopćenju.

MORH u potragu poslao avion

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9.

“Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka”, napisali su na Twitteru.

 

OZNAKE: krk, sup, nestao turist, sin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.