Epa

U Siriji 18 civila poginulo u zračnom napadu međunarodne koalicije

Najmanje osamnaestero civila, među kojima troje djece, poginulo je u subotu u zračnim udarima protudžihadističke međunarodne koalicije na čelu s Washingtonom na selo pod kontrolom skupine Islamske države na sjeveroistoku Sirije, izvijestila je u nedjelju nevladina organizacija.

Kako navodi Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), u zračnim udarima gađano je selo Al Jezaa, u pokrajini Hasakeu, kojega je manji dio još u rukama te ultraradikalne organizacije.

Osamnaestero žrtava je bilo u džamiji i u okolnim kućama, navodi SOHR.

U udarima su poginula i trojica boraca IS-a.

Međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Države i u kojoj sudjeluju zemlje poput Francuske i Velike Britanije, tvrdi da poduzima mjere kako bi spriječila pogibiju civila u zračnim udarima koje izvodi u Siriji i u Iraku protiv džihadističke organizacije.

No priznala je da je od 2014. odgovorna za pogibiju 624 civila, navodi u izvješću objavljenom početkom kolovoza. Neke organizacije misle da je taj broj puno veći.

IS je sa svih strana pritisnut u svojim uporištima u Siriji i u Iraku, zbog većeg broja ofenziva koje su pokrenule razne skupine što sudjeluju u sukobu.

Komentiraj