U Petrinji održano Prvenstvo Hrvatske u slaganju Rubikove kocke. “Pao” i nacionalni rekord

Autor:

26.02.2017., Osijek - Osijek Open 2017. Medjunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke. David Vujasic. rPhoto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

David Vujasić Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Na međunarodnom natjecanju u brzom slaganju Rubikove kocke, ujedno i službenom Prvenstvu Hrvatske „Croatian Nationals 2023.“, koje je u Petrinji održano proteklog vikenda u organizaciji Udruge Speedcubing Hrvatska, Petrinjac David Vujasić obranio je titulu državnog prvaka.

Dvodnevno natjecanje koje se odvijalo u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića okupilo je 78 sudionika iz 9 zemalja.

„Što se tiče državnih rezultata, ja sam obranio svoj naslov prvaka, s prosječnim vremenom slaganja od 8 sekundi 53 stotinke, što je dosta dobro, osobito u ovako tijesnom i stresnom finalu. Ali da ne izdvajam samo sebe, spomenuo bih i da je drugo mjesto zauzeo Jakov Srečković, dečko iz Samobora, a treće mjesto Dominik Vidaković, naš dugogodišnji delegat koji se upravo ovim natjecanjem „umirovio“.

“U međunarodnom dijelu, odnosno općenitom, otvorenom prvenstvu, prvo mjesto je osvojio Aleksej Cvetkov iz Rusije, drugo mjesto ja, a treće mjesto je zauzeo Marcel Ručigaj iz Slovenije“, rekao je David Vujasić koji je na ovom natjecanju bio u višestrukoj ulozi – natjecatelja, organizatora i delegata.

Na natjecanju u Petrinji oboren je i jedan nacionalni rekord: „Jakov Srečković oborio je nacionalni rekord za jedno slaganje na slijepo klasične 3×3 kocke, gdje je zapamtio i složio kocku u 19 sekundi i 39 stotinki, što je trenutno 53. mjesto na svijetu. To je stvarno izvanredno i svi smo jako ponosni na njega“, kazao je Vujasić, koji je i sam nositelj brojnih nacionalnih rekorda u različitim disciplinama slaganja Rubikove kocke.

„Općenito smo zadovoljni natjecanjem. Svi i dalje hvale dvoranu da je odlična, da je lokacija odlična. Zahvalio bih i ravnatelju škole Davoru Miholjeviću koji nam je omogućio sve ovo – dao nam je prostor, svu opremu, razglas i sve potrebno. Sljedeće natjecanje će biti iduće godine, u zadnjem vikendu veljače, u Osijeku. Isto će biti međunarodno, dvodnevno natjecanje. To već imamo dugi niz godina – od 2014. se to natjecanje održava u tom terminu“, objasnio je Vujasić, prenosi Portal53.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.