Završeno Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah: Hrvati opet dominiraju, Maričić ukupno najbolji

Autor:

Arhiva AIDA HRvatska

U nedjelju je završilo Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah u Limassolu na Cipru. U ugodnim vodama južnog Mediterana, najbolji ronioci svijeta ronili su za titulu najboljeg do čak 136 metara dubine. Hrvatska reprezentacija ponovo je najuspješnija, naši reprezentativci osvojili su 6 medalja te se plasirali ispred Francuske i Rusije u ukupnom poretku.

Sanda Delija bila je druga u ukupnom poretku kod žena, dok su Petar Klovar i Vitomir Maričić s ogromnom prednosti pregazili konkurenciju u ukupnom poretku te su zadnji dan ležernim zaronima osigurali prva dva mjesta te je Vitomir Maričić osvojio nagradu ‘Natalia Molchanova’ za najboljeg natjecatelja.

Arhiva AIDA HRvatska

“Izrazito sam ponosan na svih jer stvarno iz godine u godinu napredujemo i znam koliko vremena, novaca i odricanja stoji iza svega. Bila je izrazito teška i duga sezona u kojoj su nas pokušali na razne načine nesportskim provokacijama maknuti iz konkurencije, međutim ostali smo fokusirani na trening i na najbolji način odgovorili svojim rezultatima. Osobno mi je bilo drago dobiti i ovaj trofej, prvi put sam ga osvojio sada i ustvari je jedini koji mi nedostaje s najvažnijih turnira”, izjavio je Maričić.

Petar Klovar ponovo je dvostruki svjetski prvak sa svjetskim rekordom u disciplinama FIM i CNF, Sanda Delija osvojila je zlato u CNF i broncu u FIM, dok je Vitomir Maričić osvojio dva srebra u istim disciplinama. Budimir Šobat i Donat Faraguna skupili su još po nekoliko bijelih kartona i najavili da se na njih može računati u budućnosti.

Arhiva AIDA HRvatska

Iz godine u godinu hrvatska reprezentacija niže sve veće uspjehe, a reprezentativci su već u planu priprema i natjecanja za iduću godinu za koju treninzi počinju nakon povratka u Hrvatsku.

“Ovo mi je bilo prvo svjetsko prvenstvo i iako mi je osnovni cilj sezone ostvaren, ostaje velika želja za dalje jer vidim da može i bolje i dublje tako da jedva čekam iduću sezonu. Htio bi zahvaliti svima na podršci, mentorstvo koje imam u ekipi i atmosfera je neprocjenjiva”, rekao je Donat Faraguna.

Arhiva AIDA HRvatska

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.