U Kaliforniji će sva autonomna vozila od 2030. godine morati imati nultu stopu emisije plinova

Screenshot YouTube

Kalifornijski guverner, Gavin Newsom, je nedavno donio zakon, koji određuje da će sva autonomna vozila na području američke države od 2030. godine morati imati nultu stopu emisije plinova, piše engadget.com.

Nakon zabrane prodaje novih automobila i teretnih vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, ovo je novi ekološki zakon i korak prema smanjenju stakleničkih plinova u atmosferi.

“Industrija autonomnih vozila spremna je predvoditi u smanjenju emisije stakleničkih plinova u gradovima i zato smo od početka krenuli s potpuno električnom flotom”, rekao je Prashanthi Raman iz tvrtke Cruise. 

Mnoge velike automobilske tvrtke i manje startup kompanije ulaze sa svojim projektima te se natječu, čekaju donošenje zakona i izdavanje dozvola kako bi pokrenule usluge korištenja autonomnih taxi vozila u gradovima.

Korištenje 5G mreže kao podrške za sustave u ovakvim automobilima je iznimno važno, a na ovaj način se smanjuje broj motornih vozila u gradu, usporava i rasterećuje promet na gradskim ulicama. 

Komentiraj