U Hrvatsku se vratili prvi osvajači medalja: “Hvala svima, osjetili smo vašu podršku”

U petak se u Zagreb vratila hrvatska olimpijska taekwondo reprezentacija. Među njima su i naši prvi osvajači medalja: zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanet.

Matea Jelić zahvalila se svima na podršci. “Kao da smo osjetili tu podršku i drago mi je da nisam odustala i da sam dala sve od sebe jer se sve isplatilo. Taekwodo nije ni počeo niti će završiti s nama. Nadam se da će djeca doći poslije mene i da će ići po svoje snove”, rekla je zlatna olimpijka.

Toni Kanaet istaknuo je da ga jako veseli što su uspjeli promovirati taekwondo u Hrvatskoj. “Nadam se da smo potakli mlade da se upišu u taj sport i da osim nogometa i ostalih poznatijih sportova ima i drugih sportova gdje se može osvajati medalje”, poručio je.

Trener Toni Tomas istaknuo je: “Zadnju olimpijadu cure su malo bile ozlijeđene pa nisu uzele medalju, al uspjeli smo sada. Mogli smo više i bolje, ali zadovoljni smo. Trudimo se da budemo na ponos svih vas i da budemo primjer mladim ljudima kojim putem treba ići”.

Olimpijsku reprezentaciju dočekala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je rekla da su s oduševljenjem pratili sve njihove bore i da su ponosni na njih. “Dokazali ste da je Hrvatska zemlja velikih sportaša”, naglasila je.

 

Komentiraj