U Garešničkom Brestovcu otvorena nova tvornica Prima grupe

Prima grupa, najveći domaći proizvođač namještaja, otvorila je u Garešničkom Brestovcu novu tvornicu madraca, tapeciranih i box spring kreveta koja će na tržište Hrvatske i Europe na godinu isporučivati 150 000 madraca i kreveta vrhunske kvalite. „Ovaj Primin pogon jedan je od najmodernijih pogona za proizvodnju madraca i nadmadraca te tapeciranih i box spring kreveta u Europi, a rezultat je našeg vlastitog razvoja programa za spavanje i nastojanja da kvalitetu naših proizvoda podignemo na najvišu razinu. Sve ono najmodernije u programu madraca, svi aktualni trendovi koje je moguće vidjeti na sajmovima u Europi i svijetu prisutni su i u našem proizvodnom pogonu u Garešničkom Brestovcu“ istaknuo je vlasnik i direktor Prima grupe Renato Radić prilikom obilaska nove tvornice koja se prostire na površini od 4.000 kvadratnih metara. Uz novootvorenu tvornicu u Garešnikom Brestovcu, u kojoj je zaposleno 60-ak radnika, uz plan za otvaranje još 40 novih radnih mjesta tijekom iduće godine, Prima grupa u još sedam tvornica i 58 salona u Hrvatskoj i Makedoniji zapošljava ukupno oko 2050 radnika.

U gradnju i opremanje tvornice koja proizvodi visokokvalitetne madrace i nadmadrace od lateksa, kokosa, svih profila džepićastih jezgri te hladno lijevane i poliuretanske pjene Prima grupa je uložila tri milijuna eura dijelom vlastitih sredstava, a dijelom uz pomoć kreditnih linija. Povrat investicije, prema Radićevim riječima, očekuju za pet godina. Osim za potrebe maloprodaje u vlastitim salonima, madraci visoke kvalitete proizvodit će se i za posebne naručitelje poput hotelskih lanaca i bolnica, a značajne količine proizvedenih madraca otići će i u izvoz. „Kao proizvođači namještaja prisutni smo u Hrvatskoj i u čitavoj Europi i u ovom trenutku imamo 200 000 kupaca u Hrvatskoj i oko 100 000
inozemstvu. Madrace i krevete do sada nismo izvozili, no nakon otvaranja ove tvornice i sa tim ćemo proizvodima izaći na inozemno tržište, a tehnološka rješenja koja smo primijanili u pogonu omogućit će nam i da ponudimo mogućnost slaganja kombinacija za spavanje prema personaliziranim zahtjevima kupaca“ naglasio je Radić. Uz proizvodnju i maloprodaju, Prima grupa ima i vlastiti dizajnerski tim koji je zasdužen za osmišljavanje novih proizvoda u skladu s potrebama kupca i trendovima na tržištu. Svi su madraci iz njihove kolekcije – ukupno 17 modela – anatomski prilagođeni i osmišljeni tako da pružaju maksimalnu udobnost spavanja.

Svečanost otvaranja tvornice u Garešničkom Brestovcu obilježena je i humanitarnom gestom Prima grupe koja je Caritasovom prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu donirala podnice i madrace ukupne vrijednosti 76.500 kuna. Donaciju je tajniku Caritasa Zvonku Ercegu uručio vlasnik Prima grupe Renato Radić.

Komentiraj