U Dječjoj bolnici Zagreb otvorene novouređena operacijska dvorana i JIL

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

U Klinici za dječje bolesti Zagreb u subotu su otvoreni novouređeni prostori Jedinice intenzivnog liječenja i integrirane operacijske dvorane koji će omogućiti boje radne i životne uvjete liječnicima, medicinskom osoblju i najmlađim pacijentima, a nazočni su bili i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji su najavili izgradnju nove dječje bolnice.

Najsuvremenija integrirana operacijska sala potpuno prilagođena djeci revolucionarno je rješenje u području svjetske dječje kirurgije. Uz novu salu, otvara se i potpuno nova jedinica intenzivnog liječenja koja sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve te do posljednjih detalja prilagođen prostor za intenzivno liječenje djece. Ostvarenjem toga projekta postavljen je potpuno novi standard liječenja djece u Hrvatskoj, istaknuto je.

Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je kako je to veliki događaj za hrvatsku medicinu i kvalitetniju medicinsku skrb za namlađe pacijente te zahvalio svima koji su tome pridonijeli, kao i bivšem ministru zdravlja Siniši Vargi.

Briga o djeci je time podignuta na višu razinu i poticaj svima nama koji nosimo političku odgovornost zajedno sa svim stručnim ljudima u hrvatskom zdravstvu da prionemo zajedničkim snagama realizaciji krupnog cilja – izgradnja nove dječje bolnice koja bi omogućila kvalitetniju zdravstvenu skrb. U tom pogledu  radi se na osiguravanja sredstava iz operativnih programa kohezijskih fondova Europske unije kako bi se omogućila realizacija tog ključnog projekta, naglasio je Plenković.

Izrazio je uvjerenje da će novouređeni prostori osigurati kvalitetniju zdravstvenu skrb najmlađim pacijentima, a medicinsko osoblje i liječnici raditi u najsuvremenijim i naprimjerenijim uvjetima te da će se to dugoročno osigurati izgradnjom nove dječje bolnice.

 

Komentiraj