U 43. godini umrla unuka Nelsona Mandele

Autor:

Screenshot Instagram

Zoleka Mandela, unuka prvog crnog predsjednika i borca ​​za slobodu Nelsona Mandele, umrla je u ponedjeljak navečer u Južnoafričkoj Republici. Imala je 43 godine i umrla je od raka. Za života se glasno borila za destigmatizaciju bolesti i red u pravosuđu.

“Umrla je 25. rujna navečer, okružena prijateljima i obitelji”, napisali su u priopćenju objavljenom na njezinom Instagram profilu.

Na njemu je vrlo otvoreno govorila o bolesti. Što da kažem svojoj djeci? Kako da im kažem da ovaj put vjerojatno neću uspjeti? Kako da im kažem da je u redu kad nije? Umirem…i ne želim umrijeti, ” napisala je u objavi od 23. kolovoza.

Prema zapisima, prije njezine smrti bolest se proširila na područja jetre, pluća, zdjelice, leđne moždine i mozga.

Izrazi sućuti već pristižu iz cijelog svijeta. U utorak je Zaklada Nelsona Mandele također izrazila sućut obitelji. Žalujemo zbog gubitka voljene unuke i prijatelja zaklade“, napisali su. Kao i njezin djed, Zoleka se borila za društveno dobro. Zaklada ju je opisala kao neumornu aktivisticu za zdravlje i pravdu. 

Njezin rad na podizanju svijesti o prevenciji raka i njezina nepokolebljiva predanost borbi protiv stigme koja okružuje bolest nastavit će nas inspirirati”, dodali su, prenosi 24ur.com.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.