TZGZ Glazbeni Crossover festival u zagrebačkom parku Ribnjak

facebook.com

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, od siječnja do lipnja u glavnom gradu Hrvatske ostvareno je 582 619 dolazaka i 1 070 080 noćenja, što predstavlja porast od 9% u dolascima i 11% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U prvih šest mjeseci najviše noćenja ostvarili su gosti iz SAD-a, a slijede gosti iz Njemačke, Italije, Južne Koreje i BiH. U dolascima su na prvih pet mjesta gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Kine.

Kako bi sve brojnijim posjetiteljima Zagreba učinila boravak što ugodnijim i kvalitetnijim, TZGZ je s partnerima pripremila niz događanja od kojih posebno izdvajamo novi projekt ‘Okolo’, ‘Dvorišta’ te Crossover festival Zagreb.

‘Okolo’ je novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba u kojem će se malim intervencijama, od 07. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice. Kombiniranjem raznih medija i formi umjetnosti, s idejom revitalizacije i aktivacije javnih gradskih prostora ‘Okolo’ želi potaknuti interakciju grada i prolaznika, umjetničko istraživanje grada, kao i duhovito i kritičko promišljanje prostora.

U sklopu ovogodišnjeg uvodnog izdanja projekta, svojim će radovima s gradom i prolaznicima “popričati”, uz nekolicinu hrvatskih sudionika, i poznati francuski street art umjetnici Oak Oak i Levalet koji će inovirati više od deset različitih gradskih lokacija.

U petak (13. srpnja) započelo je peto izdanje popularnih zagrebačkih ‘Dvorišta’ koja će i ove godine, tijekom deset nezaboravnih dana, omogućiti svim posjetiteljima da zavire iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i dožive čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

I zagrebački park Ribnjak će se (od 25. do 29. srpnja) predstaviti u svom ljetnom izdanju kada će se održati drugi po redu Crossover festival Zagreb. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu koji spaja različite glazbene žanrove, kulture i jezike, a novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partyji koji će se održavati u petak i subotu (27. i 28. srpnja) u Kaptol Boutique Cinema.

“Zagreb je atraktivno odredište cijele godine, a TZGZ s partnerima upravo kroz brojna kulturna, gastro, zabavna i sportska događanja nastoji posjetiteljima učiniti boravak u Zagrebu što ugodnijim i kvalitetnijim. Ljetna događanja i gostima koji su na moru čine Zagreb atraktivnim te se oni rado odlučuju posjetiti naš grad i obogatiti svoj odmor u Hrvatskoj“, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

http://www.infozagreb.hr/dogadanja#sve

Komentiraj