TUŠKAN: “Milinović sazvao ravnatelje škola kako bi se štrajk prekinuo”

Tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan kazala je u četvrtak, nakon ‘Prosvjeda šutnje’ na zagrebačkom Markovom trgu kako je ličko-senjski župan Darko Milinović jučer sazvao ravnatelje da bi prekinuo štrajk.

“Dobili smo informaciju da je župan Darko Milinović jučer sazvao ravnatelje i predstavnike školskih odbora kako bi se štrajk prekinuo. Ne sindikate, nego ravnatelje i školske odbore. Pritisci koji se rade, prijetnje neplaćanjem, doživljavanje zaposlenika na takav način, jednostavno je ispod svake časti.

Želimo razgovor o našim temama. Nas premijer u niti jednom trenutku nije pozvao za stol, čak ni danas, da razgovarmo o našem problemu zaostajanja. To je ignoriranje zahtjeva i guranje problema pod tepih. Ali taj problem je toliko narastao da neće postojati niti jedan dovoljno velik tepih pod koji će se ovo moći gurnuti”, kazala je Tuškan za N1.

Komentirala je i reakciju prosvjednika, koji su premijeru Andreju Plenkoviću nakon što im se obratio, podignuli transparent ‘pod nos’. Na pitanje je li taj potez nepristojan, odgovorila je:

“Nepristojno je podcjenjivati, ignorirati i tako se ponašati prema zaposlenicima u sustavu odgoja i obrazovanja. Najava je bila da će danas biti prosvjed šutnje. Je li pristojno i korektno doći na prosvjed šutnje i razgovarati? S nama se uporno manipulira. Mogli ste vidjeti jučerašnji sastanak ministrice Blaženke Divjak, na kojem se nije pojavila Pravobraniteljica za djecu. Čini se da je jedini cilj tog sastanka da kaže da su sindikati odbili ponudu o održavanje nastave. Ovo je čista manipulacija s onima koji žele da se taj problem riješi. 96 posto zaposlenika donijelo je odluku da se štrajk nastavlja. Ovo je više od sindikalne borbe, ovo je borba za dostojanstvo i bolji život u Hrvatskoj”, poručila je Tuškan.

Komentiraj