Tuškan iz Sindikata učitelja: “Ne postoji strategija, samo neorganiziranost i kaos. Odluke treba donositi na razini škola”

Ana Tuškan iz Sindikata učitelja u utorak je komentirala odluku da se nastava idući četvrtak i petak odradi na daljinu u cijeloj Hrvatskoj.

“Odluka je došla nenadano. I roditelji i zaposlenici i mnogi učenici su u šoku. Cijelo vrijeme se ponavlja da je odluka o provođenju nastave na lokalnim stožerima, a to sad nije tako. Na terenu su različite reakcije jer neki nemaju toliko širenje zaraze. Zaraza se povećava, no činjenica je da brojna istraživanja pokazuju da je najbolja nastava uživo”, rekla je Ana Tuškan komentirajući nove preporuke HZJZ-a i odluku da se idući četvrtak i petak nastava u cijeloj Hrvatskoj odradi online.

“Nepostojanje strategije unaprijed dovodi do nezadovoljstva, neizvjesnosti… Premijer ne može reći da već dugo nije delegirano županijama, to nije točno. U zadnjih tjedan dana smo imali upite i upute zaposlenika što ako su kontakt, a jučer smo dobili sasvim druge upute. Neorganiziranost, kaos”, obrazložila je Tuškan u programu N1 Televizije.

Cijepljenje u sustavu obrazovanja

Komentirala je i situaciju s cijepljenjem u sustavu obrazovanja.

“Ne odudara od prosjeka populacije. Prošle je godine došlo do velikog broja zaraženih među nastavnim i nenastavnim osobljem pa je velik dio prebolio koronu.”

Tuškan smatra da se odluka o provođenju nastave treba prepustiti ravnateljima:

“Pošto se vidi uloga ravnatelja koji mora procijeniti situaciju u svakoj učionici, bilo bi dobro prestati s politikanstvom, donositi odluke prema situacijama u pojedinim školama – u nekima nemaju uopće zaraze. Imamo otvorene kafiće, povećan promet za vrijeme blagdana, djeca i učenici se druže na otvorenom, sve je otvoreno osim škola, to nema logike ni smisla.”

Komentiraj