Trumpov odvjetnik viđen u Bijeloj kući nakon što su demokrati odobrili optužbe

Privatni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Rudy Giuliani (foto) uočen je u petak kako ulazi u Bijelu kuću, istog dana kada je Odbor zastupničkog doma, u kojem demokrati imaju većinu, odobrio optužbe protiv Trumpa.

Giulianija, koji se pojavio kao središnja ličnost u istrazi za opoziv koju predvode demokrati, uhvatile su televizijske kamere pri ulasku u zapadno krilo Bijele kuće.

Bijela kuća nije odmah navela razlog njegovog posjeta. Giulianijev odvjetnik odbio je komentirati njegov dolazak.

Trump je zatražio Giulianija da obavijesti republikanske senatore i ministarstvo pravosuđa o informacijama koje je prikupio tijekom posjeta Ukrajini prošlog tjedna.

Giuliani je odigrao ključnu ulogu u pokušaju pronalaska informacija koje su trebale ocrniti bivšeg američkog potpredsjednika Joe Bidena i mogućeg demokratskog političkog suparnika na predsjedničkim izborima 2020.

Cijeli Zastupnički dom trebao bi potvrditi optužbe za opoziv Trumpa po kojima je zloporabio svoje ovlasti kako bi pritisnuo Ukrajinu da istraži Bidena i njegovog sina Huntera, bivšeg člana uprave ukrajinske energetske kompanije.

U petak je Wall Street Journal objavio da je Trump nazvao Giulianija dok se avion iz Ukrajine prema New Yorku još kretao pistom.

“Što si saznao?”, pitao ga je Trump prema pisanju novina. “Više nego što možete zamisliti”, odgovorio mu je bivši gradonačelnik New Yorka. Svoja saznanja će navesti u izvještaju na 20 stranica, otkrio im je.

Komentiraj