Trump tvrdi da je upravo on najoštriji u vezi Venezuele

Američki predsjednik Donald Trump je rekao u četvrtak da odlazak njegovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, poznatog po ratobornim stajalištima, neće dovesti ni do kakvog ublaženja američkog stajališta o Venezueli.

Očito nezadovoljan raznim člancima o mogućoj promjeni tona prema venezuelskom predsjedniku Nicolasu Maduru, kojeg Washington ne priznaje, Trump je pokušao ispraviti u jednom tweetu.

“Moje analize o Venezueli i posebice o Kubi, bile su puno oštrije od stajališta Johna Boltona. On me obuzdavao”, napisao je na Twiteru.

Trump je aludirao na tweet Marca Rubia u kojem tvrdi da politika Bijele kuće ni u kojem slučaju neće ići u pomirljivom smjeru u vezi tog pitanja.

“Ako će se politika razvijati, to neće biti u smjeru ublaženja”, napisao je nakon razmjene mišljenja s republikanskim čelnikom.

Trump je priznao da je često morao ublažavati stajališta svog savjetnika Johna Boltona.

Na pitanje odnosa s Boltonom, Trump je odgovorio da je “John jako dobar. Ima čvrsto definirana stajališta o stvarima i to nije problem. Ja sam taj koji ga obuzdava”.

Sjedinjene Države i pedesetak zemalja prve su početkom godine priznale šefa venezuelske oporbe Juana Gauidoa privremenim predsjednikom. Washington je u travnju odredio naftni embargo Venezueli kako bi pojačao pritisak na socijalističkog predsjednika i prisilio ga da napusti vlast, za sada bez uspjeha.

Komentiraj