Trump razgovarao s Rajoyem i Erdoganom

FaH

Donald Trump potvrdio je u utorak američki angažman unutar NATO-a u pozivima turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i španjolskom premijeru Marianu Rajoyu, po Bijeloj kući.

S Erdoganom je Trump spomenuo “dugi bliski odnos između Sjedinjenih Država i Turske i zajednički angažman u borbi protiv terorizma u svim oblicima”, piše u priopćenju američkog predsjednika.

“Predsjednik Trump obnovio je američku podršku Turskoj kao strateškom partneru i savezniku NATO-a, i cijeni sve doprinose u kampanji protiv Islamske države”, nastavlja Bijela kuća.

Erdogan je pozvao Trumpa da mu čestita nakon izbora u studenome, a ovo je bio prvi razgovor njih dvojice od Trumpova preuzimanja dužnosti.

Trump je potvrdio i angažman spram atlantske organizacije u raspravi sa španjolskim premijerom Marianom Rajoyem u utorak.

Bio je to prvi razgovor između dvojice čelnika otkad je republikanski kandidat preuzeo dužnost 20. siječnja.

“Potvrdio je solidno partnerstvo između dvije zemlje kroz niz zajedničkih interesa”, piše u priopćenju Bijele kuće.

“Dvojica čelnika raspravljala su o zajedničkim prioritetima, posebice naporima u svrhu eliminiranja Islamske države”, nastavlja se u priopćenju. “Predsjednik Trump potvrdio je američki angažman spram NATO-a i naglasio važnost za sve saveznike u NATO-u da podijele teret troškova obrane”.

Komentiraj