Trump prosvjednicima: “Pokrali su nas, ali idite kući u miru”

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u srijedu svoje pristaše koje su upale u zgradu Kongresa da se raziđu u miru.

“Znam kako se osjećate, ukrali su nam izbore, glatku pobjedu. Svi to znaju, posebno druga strana”, rekao je Trump u video poruci objavljenoj na Twitteru.

“Ali sad morate ići kući. Moramo imati mir. Moramo imati zakon i red. Znamo kako se osjećate, ali idite kući, idite u miru, mi vas volimo, vrlo ste posebni”, rekao je Trump, koji nijednom riječju nije osudio nasilje i provalu u zgradu Kongresa.

Prethodno je izabrani američki predsjednik Joe Biden u obraćanju naciji rekao da kaos u američkom Kapitolu “graniči s pobunom” i pozvao Trumpa da je okonča.

Scene nasilja i kaosa vladaju američkim Kapitolom, sjedištem američke demokracije, u koji je unatoč policijskim suzavcima upala gomila pristaša Trumpa kako bi poništili rezultate izbora i zaustavili sjednicu Kongresa na kojoj se trebala potvrditi pobjeda Bidena.

Kaotične scene uslijedile su nakon što se Trump obratio svojim pristašama blizu Bijele kuće i ponovio neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]