Trump priča gluposti ali je zanimljiv filmski lik, kaže redatelj Oliver Stone

Oliver Stone, slavni redatelj koji je u svojoj karijeri režirao biografske filmove o američkim predsjednicima Richardu Nixonu i Georgu W. Bushu, smatra da bi Donald Trump bio zanimljiv filmski lik.

„On ne spava puno. Ne brine previše o zdravlju. Ne mislite li da da će se to nakupiti i odraziti negdje, to što ne spava redovno već nekoliko godina?“, rekao je Stone u razgovoru za The Sunday Times komentirajući mogućnost da snimi film o aktualnom američkom predsjedniku. „On je poput vihora, fascinantan dramaturški lik. Šekspirijanski također u smislu da je emotivan. Gotovo namjerno svakodnevno stvara oluju kako bi energija tekla. Stvara oluju u sebi. Na čudan način on je Kralj Lear – koja me kćer više voli?“. Međutim, definirajući Trumpa i njegov način na koji je došao na vlast, Stone je kazao „Priča budalaštine, ali on priča kao i većina ljudi – više vojske, više moći, više vojnih akcija, više nasilja“.

Posljednji film koji je Oliver Stone režirao bavio se Edwardom Snowdenom. Uskoro, 21. srpnja, Stone objavljuje knjigu „Chasing the Light“ u kojoj će opisati svoj život od rođenja pa do 40. rođendana kada snima film „Platoon“ za koji je osvojio Oscara za najbolju režiju.

Komentiraj