Trojica koja su se potukla na reliju odgovarat će za remećenje javnog reda i mira

Autor:

23.04.2023., Kumrovec - FIA WRC Croatia Rally 2023. SS18 Zagorska Sela - Kumrovec. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Za remećenje javnog reda i mira i izazivanje nereda na sportskim priredbama odgovarat će trojica gledatelja relija, koji su se potukli u subotu popodne na cesti prilikom održavanja WRC CROATIA RALLY 2023, a izgred su osudili iz Hrvatskog automobilističkog i karting saveza (HAKS).

IZ HAKS-a su u nedjelju poručili i da šačica izgrednika ne može zasjeniti uspjeh tog relija.

Iz karlovačke Policijske uprave u nedjelju su priopćili da policijski službenici Policijske postaje Ozalj provode kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 30, 28 i 23 godine koji su se u naselju Dančulovići kod Ozlja potukli, te će kao osumnjičenici u ponedjeljak biti dovedeni na nadležni Općinski sud, uz optužni prijedlog zbog kršenja dva zakona: Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Predsjednik HAKS-a Davorin Štetner oštrim je riječima osudio ponašanje sudionika jučerašnje tučnjave na cesti kojom se vozio reli, a što je snimljeno i preneseno na društvenim mrežama, no zahvalio je redarima i policiji što su su zadnji čas spriječili da zbog tučnjave ne dođe do tragedije.

“Nakon svega mogu reći da šačica ljudi ne može zasjeniti tako sjajno organiziran događaj, ali to što se dogodilo je nečuveno, ponašanje osoba koje su ugrozile i svoje živote, živote redara, a i živote posade koja je naišla”, rekao je Štetner.

Obećao je da će HAKS za naredne priredbe učiniti sve što može da se organizatorima pomogne da se takve situacije ubuduće onemoguće, ali je također poručio da je nemoguće da na svakom metru uz stazu budu redari.

Idiotizam nema naciju i ne želim da se taj izgred šačice pojedinaca povezuje s publikom iz bilo koje zemlje, poručio je onima koji se zanimaju jesu li izgrednici iz Hrvatske ili koje druge države budući da su na WRC CROATIA RALLY 2023 doputovali ljubitelji automobilizma iz mnogih zemalja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.