Trećeosumnjičenom za zločin na Ovčari mjesec istražnog zatvora

Protiv 46-godišnjaka iz Negoslavaca, osumnjičenika za ratni zločin protiv hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u studenome 1991. godine, sudac istrage osječkog Županijskog suda u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor, izvijestio je Županijski sud u Osijeku.

Sudac istrage na ročištu je utvrdio postojanje dostatnog stupnja osnovane sumnje u počinjenje ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, pokraj Vukovara, priopćio je Sud. Utvrđeno je i da postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi osumnjičenik mogao pobjeći u Srbiju.

Osumnjičeni 46-godišnjak je uhićen 3. studenoga, u nastavku istraživanja tijekom kojeg je 8. listopada dvojici osumnjičenika također određen istražni zatvor, zbog sumnje da su, u studenome 1991. kao pripadnici Teritorijalne obrane Negoslavci, sudjelovali u tzv. “špaliru smrti”, u kojemu su, skupa drugim pripadnicima srpskih paravojnih postrojbi, tukli i zlostavljali hrvatske ratne zarobljenike.

Sumnja se da je s prethodno uhićenim dvojcem, tada kao 17-godišnjak u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara kraj Vukovara, “zajedno s pripadnicima srpskih paravojnih formacija, grubo fizički zlostavljao ratne zarobljenike – pripadnike Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika MUP-a i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manji broj civila dovezenih iz vukovarske bolnice”.

Komentiraj