Tomislav Bralić iz klape Intrade: ‘Šalata će biti rasprodana’

Nakon što se 15 tisuća ljudi okupilo 2006. godine na dotad neviđenom klapskom spektaklu na Poljudu, klape su postale fenomen o kojem su puno pričalo i pisalo, klapske pjesme počele su se puštati radijskim eterom i nastupati u velikim dvoranama i na stadionima. Klape su postale izvozni brend. Koncert “Klape pod zvjezdanim nebom Šalate” održat će se 15. lipnja na zagrebačkoj Šalati. Izvođači će biti Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Cambi, klapa Maslina i Šufit. Tomislav Bralić, pjevač klape Intrade, kaže da je nastup uz još neke klape lakši, da je manja odgovornost, ali i da dugo nisu pjevali zajedno i veseli ga što će se opet družiti i pjevati za zagrebačku publiku: „Očekujem rasprodan koncert, prvi put pjevamo na Šalati, a znamo da je to kultni koncertni prostor. Pa eto, na našoj karti koncerata stavit ćemo i tu zvjezdicu, Lisinski, Arena, Dom sportova, Cibona i sad Šalata“.

Klapa Intrade iduće će godine obilježiti 35 godina rada: „Nemojte nikom reći da toliko pjevamo. Ta nam godišnjica znači puno, 35 godina se družimo, pjevamo i putujemo i nadamo se još puno godina. Tu bi lijepu godišnjicu bilo dobro obilježiti tako da tu godinu pauziramo! Šalu na stranu, napravit ćemo opet veliki koncert u Zadru, Zagrebu, Splitu i u Puli u Areni“.

U tih 35 godina, kaže Bralić, u Intradi se puno toga promijenilo. Iz snimki iz ‘85. ili ‘86., kaže, čuje se pjevanje samo acapella. Klapa Intrade snimila je 17 albuma i kao i svakoj drugoj klapi, Omiški festival predstavlja joj nešto posebno jer su na toj pozornici gotovo svi počinjali ili ostvarili najljepše uspjehe u karijeri. Bralić kaže:

„Omiški festival nije izgubio svoju važnost, dapače, uvijek je izvoran i originalan. Treba ga čuvati, nažalost nama vrijeme više ne dozvoljava. Mi smo se okrenuli našim pjesmama, ali mislim da ćemo opet doći zapjevati tamo, barem kao gosti, jer to je naš početak i naš iskon“.

Osim pjesmom, Tomislav Bralić nedavno je pozornost dobio i zbog činjenice da je koncertom podržao „Hod za život“, pokret koji se bori protiv prava žene na pobačaj. Bralić je objasnio da nikad nikome nije želio nametnuti svoje mišljenje, ali da je podrškom “Hodu za život” želio dati do znanja da on kao otac četvero djece svima želi poručiti da su djeca najveća radost i veselje.

Komentiraj