Tomašević: “Volio bih da Bandić ne uđe u drugi krug jer bi time građani jasno rekli dosta je”

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika iz stranke Možemo, Tomislav Tomašević komentirao je aktualnosti oko cijepljenja u Hrvatskoj, ali i sve bliže lokalne izbore i svoje protukandidate za čelno mjesto Zagreba.

O SDP-ovom Jošku Klisoviću

“On misli da je bolji od mene, ja mislim da sam bolji od njega. Fokusiramo se više na vlastiti program. On poštuje mene, ja njega”, kazao je Tomislav Tomašević za N1 televiziju.

Smatra da HDZ nema jakog kandidata, a na desnici nema velike konkurencije. “Iz te perspektive, ono što je bitno nama iz oporbe jest da smo mi odlučili da ne idemo sa starim akterom u zajedničku kampanju, jer želimo motivirati nove birače”, rekao je te dodao da žele motivirati upravo birače mlađe od 30 godina.

Još jednom je ponovio da, ako on ne uđe u drugi krug, će podržati kandidata lijevo od centra te očekuje isto .

“Jedna stvar je suradnja poslije izbora, moramo se dogovoriti oko nekih projekata i s drugim strankama, Bez vladajuće većine u Gradskoj skupštini, gradonačelnik ništa ne može promijeniti. U interesu nam je da se nakon izbora može formirati većina bez Bandića, bez HDZ-a , a s druge strane da pobijedimo i da se Bandić konačno makne s pozicije.  Ne mislim da je to nikakav problem prema biračima, mislim da je fer”, smatra.

Ankete idu u njegovu korist, ali svjestan je da “su ankete jedno, a kampanja drugo.

“Obilazimo teren, trenutno 100 stručnjaka radi na programu. Želimo pokazati da svaki problem možemo riješiti”, kaže.

O Miroslavu Škori

“Ne vidim da je to ikakva opasnost, dapače, mislim da on više zahvaća dio biračkog tijela Bandića, nego nas s ljevice”, smatra te dodaje: “Naravno da je Škoro kapitalac kad je lider parlamentarne opcije. Jedino on i ja idemo na te izbore kao lideri parlamentarne opcija, ako će on ići kao kandidat. Sve ovisi o tome koliko će kandidata biti na desnici. Nije bitno kako će se glasovi rasporediti na cijelom spektru, nego na dijelu spektra”, istaknuo je.

O Milanu Bandiću

Kaže i da ne bi volio da Bandić uđe u drugi krug, ali ne zato jer ga se boji, već zato jer “bi to isto bila poruka birača da je konačno dosta”.

Zaključno je komentirao cijepljenje saborskih zastupnika. Sad mu je još draže što se njegov klub odbio cijepiti. “To je bio kod nas osnovni razlog obijanja, jer smo smatrali da se bismo trebali prije cijepiti, recimo, zdravstvene radnike koji su se već trebali cijepiti, a nisu svi. Mi smo se iz kluba svi odmah prijavili liječnicima opće prakse, a iz etičkih principa odbili smo privilegiju da se cijepimo prije drugih”, zaključio, je.

 

Komentiraj